Poza de vara pe plaja

3 sfaturi pentru o mai bună tehnică a fotografierii pe timp de vară

Zilele calde, soarele și vacanțele de vară vă încurajează să aveți mai multe ieșiri cu aparatul foto. Vă întrebați cum ați putea profita din plin de acest sezon pentru a crea imagini minunate?

Redă povestea verii

Imagine de Vara

Fotografia este o formă de comunicare. Vrei ca imaginile tale să redeie povestea verii și cum te face să te simți. Gândește-te la semnificația varii pentru tine și încearcă din răsputeri să capturezi acest lucru în imaginile tale.

Ce este vara de fapt? Vara înseamnă picnicuri, construirea pe plajă a castelelor de nisip, plimbări cu mașina decapotabilă sau să te joci Frisbee cu câinele? Te gândești la cerul albastru, căldura aprinsă și lanurile de porumb? Este vara un anotimp pentru a petrece la o cabana cu familia ta, pescuind, înotând în lac, și prăjind marshmallows pe foc de tabără? Este vara perioada de timp pentru a mânca înghețată, de a absorbi aerul condiționat de la mall și de a purta șlapi?

Aceste activități pot fi transformate în imagini spectaculoase care captează dispoziția verii. Cel mai important lucru este ca să personalizezi imaginile tale și să fotografiezi lucrurile care reprezintă vara pentru tine.

Utilizează eficient culoarea

Culorile de vara

Locuiesc în Canada, unde iarnă vopsește totul în alb și negru și creează un peisaj incolor. În fiecare an, aștept cu nerăbdare vara, pentru că aduce culori bogate și saturate. Includerea culorilor aprinse și luminoase în imaginile dvs. oferă deja o indicație spectatorului că este vara. În plus, alegerea culorilor specifice pe care le includeți vă poate ajuta să redați mai bine istoriile de vară; alegerea culorii poate determina starea de spirit a imaginii. Culorile calde vă amintesc de temperaturile calde de care ne bucurăm în timpul verii. Folosind nuanțe calde în imaginile dvs. sau un strop de culoare roșie, portocalie sau galbenă vibrantă, conferă fotografiei dvs. o imagine de căldură. În contrast, puteți utiliza și culori reci pentru a crea un sentiment de răcorire. De exemplu, albastrul unei piscine poate ajuta spectatorul să-și imagineze puterea de restaurare într-o baie cu apă rece.

Trucul este de a folosi culoarea în mod deliberat, pentru a vă îmbunătăți mesajul. Un prosop portocaliu pentru plajă, poate face ca nisipul să arate mai tare decât unul purpuriu. O umbrelă albastră pentru terasă poate face umbra să pară mai rece decât cea roșie.

Evitați lumina aspră

Zilele luminoase și însorite de vară sunt deseori cel mai nepotrivit timp pentru a face fotografii. Dacă fotografiați oameni în mijlocul zilei, lumina strălucitoare poate crea umbre întunecate pe fețele lor sau ar putea să se încrețească dacă se uită la soare. Pentru a evita acest lucru, încercați să mutați oamenii în umbră pentru ai fotografia. În mod alternativ, dacă fotografia este pozată, puteți utiliza un difuzor pentru a atenua lumina. Un difuzor este pur și simplu o bucată de material translucid care împrăștie razele de lumină. Difuzoarele reduc strălucirea și umbrele dure. Ei elimină contrastul neatractiv și chiar normalizează nuanța dintr-o imagine.

Mai degrabă decât să cumpărați un difuzor, puteți ruga un prieten care să vă ajute prin a ține un cearșaf sau a unei perdea albă pentru duș. Nu uitați să plasați cearșaful sau difuzorul între soare și subiect. Un alt mod de a evita lumina aspră a verii este de a fotografia în timpul „orei perfecte”. Ora perfectă este jumătatea de oră înainte și jumătate de oră după răsărit sau apus de soare. În acest moment al zilei, razele soarelui se încadrează într-un unghi mai mare, creând umbre mai lungi și mai moi, și lumină mai caldă și mai blândă. Uneori este mai bine să petreceți după-amiaza în piscină și apoi seara să scoateți aparatul foto!

Limina de vara

Cu aceste sfaturi, ieșiți și începeți să fotografiați! Capturați imagini calde și colorate ale subiecților care reprezintă „vară” pentru dvs.