compozitia

Cum creați în mintea voastră imagini orizontale vs imagini vertical?

Recent discutam cu un prieten de-al meu, și am revizuit câteva imagini pe care le-am făcut în Tanzania.
Discutam despre compoziție, despre regulile celor trei și despre care imagini erau echilibrate și care s-au era neclintite.
Acest lucru ma făcut să mă gândesc la modul în care fotografii fotografiază imagini orizontale vs. verticale.
De multe ori, modelăm imagini exact așa cum ne dorim; fie o tăiem prea îngust, fie țintim să creăm compoziția perfectă.
Dar, în realitate, modul în care fotografiați o imagine verticală ar trebui să fie foarte diferit de modul în care fotografiați una orizontală.

De ce?

Deoarece imaginile verticale sunt cele mai des utilizate ca imagini pe prima pagină a revistelor, cărților și a altor publicații care au o formă dreptunghiulară verticală. Aceasta înseamnă că imaginile dvs. verticale necesită mult mai mult spațiu în jurul subiectului dvs., ceea ce, la rândul său, afectează compoziția generală a imaginii dvs.

Exemple

Iată patru exemple rapide de coperți ale revistelor care mi-au prezentat imaginile.

Copertele arată echilibrate și bine compuse odată ce titlul, subtitlurile și alte texte au fost adăugate la aspectul întregii pagini.

Acum, comparați-le cu versiunile originale „ne-compuse”.

Alegând doar una din imagini – Puteți vedea că versiunea orizontală aplică tehnica tradițională a tehnicii de compoziție a regulii celor trei. Este echilibrat din punct de vedere vizual, deoarece cabanele și marginile stâncoase se aliniază cu punctul negru de jos din dreapta, dar au fost tăiate vertical pentru coperta de mai sus.

Editorul foto a fost, de asemenea, capabil să facă acest lucru cu o imagine orizontală, deoarece am lăsat destul spațiu în jurul subiectului meu.

Întotdeauna fotografiez imagini verticale cu posibilitatea de acoperire a imaginilor din mintea mea. Aceasta înseamnă uneori renunțarea la tehnicile compoziționale tradiționale si construirea spațiului si a cadrului necesar pentru ca, atunci când acele cadre sunt umplute, ochii tăi sunt în mod natural încadrați pentru a vedea compoziția în mod diferit.

Odată utilizată ca o imagine de pe copertă, aceasta devine vizual echilibrată.

Deci, data viitoare când îți întorci aparatul foto în altă direcție, ține minte asta.