Importanța ”trucurilor magice” în arta fotografiei

Importanța ”trucurilor magice” în arta fotografiei

Fiecare moment, indiferent cât de simplu, este magic și fiecare cadru fotografic are propriile caracteristici unice și frumoase. Aveți nevoie de ochi sensibili pentru a le vedea și a le capta. Magicul culorilor nu doar adaugă imagini strălucitoare. Magia poate fi acel moment deosebit în timpul unei sesiuni, dar imaginea finală trebuie să fie întocmită, compusă, colorată și artistizată într-un mod care să redea o adevărată poveste. Apoi, și numai atunci, se poate adăuga „orice” pentru a finaliza această povestea. Dacă suma totală a tuturor lucrurilor pe care le-ați făcut pare să se întâmple, atunci se creează acel „moment magic” în arta fotografiei. Unele culori ne atrag, pe altele le respingem. De asemenea, în funcție de simbolistica culorilor, putem schimba uneori starea unei imagini. Mai mult, cînd vorbim de culoare în fotografie, intervine adesea și relația dintre aceasta și timp.

Despre cromatica – Interviu cu Mirela Momanu

Descarca video cu YouTube Video Downloader

Mirela Momanu a început să se pasioneze de arta fotografiei în anul 2009, dintr-o întâmplare. Deja, avea un hobby – pictura, iar la școala de pictură unde mergea era planificat și un curs de fotografie. Cum acesta nu s-a materializat, iar ea deja își cumărase un aparat DSLR, a căutat un curs de începători în ale fotografiei, în București. Acest prim curs, care i-a deschis nu numai ochii dar și sufletul către fotografie. Dacă vrem să sugerăm, să inducem utilizăm culorile alb/negru, dacă vrem să descriem, să povestim atunci folosim culorile. La fotografia color e mai simplu, doar că trebuie de evitat multitudinea de culori într-o singură fotografie. E bine de avea poate un singur ton, cum ar fi, de exemplu galben, care exprimă, soare, căldură. În cee ace privește cromatica în alb/negru, albul semnifică, puritate, iar negru ceva prodund, deci imbinarea lor crează un fel de mister. Cromatica este influențată, desigur că, de lumină. De xemplu, lumina din timpul unui apus de soare, este cu mult mai fină si clară. Cadrele cu multă culoare pot scoate în evidentă anumite detalii pe care cele în alb negru, nu ar putea. Jocul umbrelor ar fi o alt ”truc magic” care, utilizîdu-le corect, crează într-o imagine, o întreagă poveste.

MAGIC CAMERA Fotografie de Levitație

Acest video vorbește despre importanța utilizării unui obiectiv potrivit atunci cînd dorim să să cream imagini spectaculoase în arta levitației (tehnică folosită în fotografie unde sunt fotografiate obiecte care se ridică/stau în aer fără un sprijin fizic sau material). David Wallace un renumit fotograf în arta fotografiei a imaginilor în levitație a servit drept sursă de inspirație pentru autorul acetui video. După ce a văzut creațiile acestui, el a găsit niște obiecte aleatorii și le-a utilizat în cadrul sesiunii foto. El spune ca, pentru a avea niște fotografii uluitoare este nevoie de un obiectiv bun și cam vreo 400-700 fotografii cu care să poți lucra și redacta ca în final să creez ceva minunat. Există idei infinite pentru fotografiere aveți nevoie doar de întrebărea zilei: Unde vreau să merg să fotografiez? Priviți această prezentare și inspirați-vă!